Economía del Bé Comú

Idees o propostes que plantegem des de l’Economía del Bé Comú:

 1. Fomenta els valors de la cooperació, solidaritat, confiança, justícia Social, Transparència, participació…
 2. Defineix el canvi del Benefici per Bé Comú i el de Competència per Cooperació
 3. L’èxit econòmic ni és monetari, els diners son un instrument no l’objectiu, l’èxit ha de ser social, ecològic, democràtic, solidari.
 4. El benefici financer passa de fi a mitjà
 5. No cal créixer per créixer, sostenibilitat en tots els àmbits.
 6. Cooperació i solidaritat entre empreses.
 7. Limitació d’ingressos i riquesa.
 8. Banca democràtica, banca ètica.
 9. La Natura és un valor propi, no pot ser primada, ha de ser un bé comú.
 10. Proposta de reducció de la jornada laboral, perquè ocasiona més productivitat més descans i incentiva la responsabilitat.
 11. Per cada 10 anys de treball caldria agafar un any sabàtic.
 12. La democràcia representativa es complementa amb democràcia amb democràcia directa i participativa.
 13. Bens comunals democràtics: empreses públiques col·lectives d’educació, salud, serveis socials, mobilitat, energia, comunicació.
 14. Aprofundeix en la necessitat de la formació i educació emocional, ètica, comunicació, democràcia, descobriment de la Natura i coneixement del cos.
 15. És un procés obert i viu.

L’Economía del Bé comú a Muro

La nostra acció es basa en el respecte a les persones i al territori… Portem molts anys amb un model de gestió que es basa en el respecte pel territori i per les persones. Entenem l’ajuntament com un instrument per a transformar, respectem als tècnics municipals i les seues competències, tota la informació és pública i a ningú se li nega l’accés. La porta està oberta per a tots els veïns.

No hem fet ni una sola requalificació del PGOU i no ha segut per manca d’ofertes d’urbanitzacions residencials, però solament requalificaríem aquells projectes que foren per construir col.legis o centres de salut o altres que siguen d’interés general per als ciutadans.

Gastem el que tenim sense dependre d’altres administracions. Una de les prioritats és ajudar a aquells que puguen crear empreses i llocs de treball en l’economia productiva.