Qui sóc

Hola, sóc Rafa Climent i vaig nàixer a Muro el 27 de juliol de 1960. La meua família ha estat treballadora, mon pare treballava en una fàbrica i ma mare era mestressa de casa. Tinc una germana més menuda.

rafa bebé

Els caps de setmana me’ls passava amb els meus amics jugant pels carrers de Muro. A l’escola era dels que estudiava, però no destacava per sobre dels altres alumnes. El meu esport preferit era el futbol i, sempre que podíem, els amics jugàvem algun partit i tots es quedaven bocabadats “perquè Rafa anava jugant sempre amb un entrepà a la mà”.

Quan encara era menut, a l’edat dels 10 anys, els caps de setmana treballava de cambrer en un restaurant per poder ajudar a pagar els deutes de casa.rafa cambrer

Als 12 anys, vaig començar a estudiar al seminari de Xàtiva, i els caps de setmana seguia treballant de cambrer, tot compaginant l’estudi i la feina per poder pagar-los.

Als 18 anys, vaig començar a estudiar Filologia Clàssica a la Universitat de València, encara que el que sempre m’ha agradat més són les matemàtiques. He estat professor i cap d’estudis a l’institut d’Albaida.

Des ben jove, he tingut inquietuds per ajudar als altres, i així, vaig començar a ser membre d’un moviment juvenil al meu poble de Muro. I com que m’agradava tocar molt la guitarra sempre portava una colla de xiquets darrere!

Coneixia la meua dona, Mª Carmen, des que érem ben menuts; i, dins del moviment juvenil, quan tenia 18 anys, vam formalitzar la nostra relació.

Ens vam casar l’any 1986, a rafa bodal’església de Muro. De viatge de noces, vam anar a Tenerife.

Tenim dues filles: Tània i Anna. Les dues han crescut amb l’exemple de solidaritat i de justícia social a casa; per això, les dues, en començar els seus estudis a la Universitat de València, s’han interessat i han participat en diferents associacions i moviments estudiantils.

rafa eleccionsPel que fa a la meua trajectòria política, comença l’any 1995 a les eleccions locals, quan em presente en la segona posició a la llista de la Unitat del Poble Valencià de Muro, on vaig estar treballant en l’oposició.

Al 1999, ja dins del Bloc Nacionalista Valencià, em presente com a cap de llista i sóc investit alcalde. Fins novembre governem en minoria, i aleshores formem un govern de coalició.20100123-091

A les eleccions locals del 2003 i del 2007, el BLOC va guanyar les eleccions per majoria absoluta, tot renovant així el meu càrrec. En aquelles dues eleccions, el BLOC vam obtindre huit regidors, vam doblar els quatre del PP i vam superar per molt l’únic regidor del PSOE. A les eleccions locals del 2011, vaig revalidar l’Alcaldia per quarta volta, esta vegada governant en minoria.

Per a les eleccions generals espanyoles de 2008, vaig ser el candidat de BLOC-Iniciativa-Verds per la circumscripció d’Alacant, sense obtenir-hi representació.

IMG-20110409-00108Des del 2011, sóc el representant de la Coalició Compromís a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i des de febrer del 2012, el president de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat.

Vull que vingues amb mi, perquè allà on està Compromís estàs tu. Amb la il·lusió del primer dia i amb les ganes de seguir treballant pel meu país, m’oferisc a tu per portar la teua veu a les institucions. Vull ser la teua veu a les Corts Valencianes. Vull treballar colze a colze amb tu.

M’hi acompanyes?